انواع تابلو فرمان آسانسور

در این مقاله از سایت بهفر صنعت درباره تابلو فرمان آسانسور توضیح دادیم همراه ما باشید.

از مهمترین قطعات الکتریکی آسانسور که وظیفه‌ی اصلی آن هدایت سیستم حمل و نقل آسانسور می‌باشد، تابلو فرمان یا برد کنترل است. تابلو فرمان آسانسور به عنوان مرکزی برای پردازش و هدایت آسانسور باید در قسمت موتورخانه نصب شود. که با دریافت اطلاعات و دستورات لازم از سوی نقاط و قطعات مختلف سیستم آسانسور و پردازش و تجزیه و تحلیل این دستورات قادر به صدور فرمان از طریق مدارها به موتور و تمام قطعات آسانسور است. به گونه‌ای که می‌توان تابلو فرمان را مغز هر آسانسور دانست. که در ابتدا دستورات و فرمان‌ها را دریافت می‌کند و سپس پردازش‌های لازم را روی آن انجام می‌دهد و در آخر پاسخ را در قالب حرکات قطعات صادر می‌کند. انواع تابلو فرمان آسانسور با اجزاء گوناگون تولید شده و در صنعت آسانسور سازی با توجه به کاربرد و قابلیت‌های که دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.


قطعات و اجزای تابلو فرمان آسانسور

  • انواع تابلو فرمان آسانسور و رله‌ ها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور و فیوز ها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور و تایمر ها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و ترانس (CT)
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و آی سی (IC)
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و بی متال‌ها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و کنتاکتورها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و رگولاتور خازنی
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و کلید های گردان
  • انواع تابلو فرمان آسانسور و کلید های حرارتی
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و لامپ‌ های سیگنال
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و پل دیودی کنتاکتور
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و ترانسفورماتور تغذیه
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و ترمینال‌ها و سوکت‌ها
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و شارژر باطری (IPS)
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و کلیدهای اتوماتیک (MCB)
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و کنتاکتورهای الکترونیکی (SSR)
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و نقش‌ها و وظایف تابلو فرمان آسانسور
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و کنترل مسیر و جهت حرکت کابین
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و موقعیت یابی لحظه‌ای کابین آسانسور
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و محافظت و کنترل تمام قطعات الکتریکی
  • انواع تابلو فرمان آسانسور  و حفظ ایمنی بیشتر سیستم آسانسور و کابین
  • دریافت پیام‌ها از سوی کابین به واسطه‌ی کلیدها و دکمه و پردازش و ارسال پاسخ به این پیام‌ها
  • کنترل دور و سرعت موتور آسانسور برای جلوگیری از ورود ضربه‌های ناگهانی به کابین آسانسور و همچنین انجام حرکات کابین به صورت نرم و منظم



تابلو فرمان آسانسور



تابلو فرمان آسانسور و انواع آن

تابلو‌های فرمان آسانسور بر اساس عملکردشان به دو نوع تابلو فرمان برق (الکتریکی) و تابلو فرمان حرکت تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای چندین نوع هستند که در ادامه به بررسی تابلو فرمان آسانسور و انواع آن می‌پردازیم.

پیشنهاد مطالعه : کابین سازی آسانسور 

تابلو فرمان آسانسور و انواع آن  عبارتند از: تابلو فرمان دو سرعته، تابلو فرمان درایو و ... به عبارتی تابلو فرمان آسانسور مغز متفکر این سیستم می باشد. در صورت بروز مشکل در عملکرد، اتصال در شبکه کنترل پنل و یا قطع شدن شبکه آسانسور به طور کامل غیرفعال شده و دیگر قابل استفاده نیست.

در ادامه درباره تابلو فرمان آسانسور و انواع آن  بیشتر توضیح میدهیم همراه ما باشید.


انواع تابلو فرمان آسانسور کنترل کننده حرکت


تابلو فرمان تری وی اف یا درایودار تک سرعته (VVVF):

این نوع تابلو فرمان آسانسور دارای یک درایور الکتریکی یا اینورتر آسانسور می‌باشد که با کنترل و تغییر فرکانس و ولتاژ، قدرتی را به موتور آسانسور می‌دهد که باعث به وجود آمدن تغییراتی در گشتاور و سرعت آن می‌شود، به همین دلیل از به وجود آمدن تغییرات ناگهانی در سرعت کابین جلوگیری ‌می‌شود و حرکت آسانسور به صورت نرم و آهسته انجام می‌گیرد.

در این تابلو فرمان آسانسور با افزایش ولتاژ به صورت تدریجی، شروع حرکت به صورت آهسته و آرام انجام می‌گیرد تا به آستانه‌ی سرعت نامی برسد و از یکباره صفر شدن سرعت موتور جلوگیری می‌شود. بدین صورت در سرعت حرکت، بهینه سازی‌های انجام می‌شود که از حرکت و لغزش‌های اضافی کابین آسانسور جلوگیری می‌شود. تابلو تری وی اف دارای مزیت‌های مانند کاهش استهلاک اجزاء و افزایش عمر قطعات و همچنین کاهش مصرف برق می‌باشد.


تابلو فرمان دو سرعته (SPD2):

در بعضی از آسانسور از موتورهای دو سرعته استفاده می‌شود که با داشتن دو سیم پیچ باعث حرکت آسانسور با دو سرعت متفاوت می‌‌شود. آسانسورهایی که در سیستم آنها از این نوع موتورها استفاده شده است، دارای عملکرد متفاوتی نسبت به سایر آسانسورهای دیگر هستند، بدین صورت که هنگام خروج آسانسور از حالت سکون و شروع حرکت، گردش موتور با سرعت زیاد و دور تند آغاز می‌شود، تا زمانی که به سرعت استاندارد برسد ولی زمانی که کابین آسانسور به طبقه‌ای که قرار است در آن توقف داشته باشد نزدیک می‌شود از سرعت حرکت موتور کاسته می‌شود.

که در این مرحله تابلو فرمان آسانسور، سرعت برابر است با یک دوم سرعت مرحله‌ی اول است، تا زمانی که آسانسور توقف کامل داشته باشد و سرعت آن صفر شود. منظور از سرعت استاندارد سرعت مناسب آسانسور برای حرکت بین طبقات است که برابر با 1متر بر ثانیه می‌باشد.

از معایب این تابلو فرمان آسانسور، ایجاد شوک‌های ناگهانی به کابین به دلیل تغییرات سرعتی که در سه مرحله دارد، و باعث ایجاد استرس و نگرانی در افراد و مسافران می‌شود. در تابلو فرمان آسانسور دو سرعته سیستم استارت موتور به صورت مستقیم ساخته شده که باعث افزایش جریان ورودی نسبت به جریان نامی در سیم پیچ موتور می‌شود که این عملکرد افزایش بیش از حد مصرف انرژی و برق را به دنبال دارد و همچنین باعث کاهش عمر موتور سیستم آسانسور می‌شود.


انواع تابلو فرمان آسانسور الکتریکی

تابلو فرمان آسانسور PLC:

سیستم آسانسور مانند سایر سیستم‌های الکتریکی از برق صنعتی برای عملکرد خود استفاده می‌کند، بنابراین برای عملکرد آن از دستگاه PLC که شامل بخش‌های مانند حافظه، پردازنده و مبدل‌های ولتاژ و پورت ورودی و خروجی می‌باشد برای حفاظت و ورودی و خروجی برق آسانسور استفاده می‌شود.

این دستگاه به این دلیل که قابلیت پذیرش برنامه ریزی را دارد برای استفاده در تابلو فرمان آسانسور برق سیستم آسانسور مناسب است اما به دلیل قیمت بالای که دارد از نظر اقتصادی هزینه‌ی زیادی را در بر می‌گیرد.



تابلو فرمان



تابلو فرمان آسانسور رله‌ ای :

از قدیمی ترین تابلوهای فرمان مورد استفاده در صنعت آسانسور سازی می‌باشد که به دلیل پیشرفت‌های فراوانی که در این صنعت رخ داده، استفاده و کاربرد این نوع تابلو فرمان بسیار کاهش پیدا کرده و تا حدودی به صفر رسیده است.


تابلو فرمان آسانسور میکروکنترلری یا میکرو پروسسوری:

این نوع تابلو فرمان با دارا بودن تعداد قطعات زیاد، نقش بسزایی در هدایت و کنترل سیستم الکتریکی صنعتی آسانسور دارد. از جمله قطعات اصلی به کار رفته در این نوع تابلو فرمان، به مبدل‌های آنالوگ و پورت‌های ارتباطی می‌توان اشاره کرد. تابلو فرمان میکروپروسسوری دارای ویژگی‌های کاربردی فراوانی از جمله، کم مصرف بودن، سرعت بالا، حافظه قوی، پردازش هوشمند و قیمت پایین اشاره کرد.

تابلو فرمان آسانسور دیجیتالی:

در این نوع تابلو فرمان برای حفاظت و کنترل قسمت‌های الکتریکی سیستم آسانسور از IC های دیجیتالی استفاده می‌شود. و برای پردازش داده‌ها از گیت‌های دیجیتالی مثل AND، NOT استفاده می‌شود. کاربرد این نوع تابلو فرمان، نسبت به تابلو فرمان میکروکنترلری کمتر و نسبت به تابلوهای رله‌ای بیشتر است. از مزیت های این تابلو فرمان دیجیتالی، مصرف کم انرژی و برق، سرعت بالا در عملکرد، حجم و اندازه کوچک و همچنین برخورداری از میزان نویز و صدای کمتر نسبت تابلوهای رله‌ای.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع شستی آسانسور به این صفحه مراجعه کنید.



تابلو فرمان



این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برای پروژه تان نیاز به مشاره دارید ؟