- صفحه نخست
- محصولات بهفر
- کابین
- کابین آسانسور بهفر آسانبر مدل Bf140
طراحی انواع کابین آسانسور
در این مقاله از سایت بهفر صنعت درباره کابین آسانسور توضیح دادیم همراه ما باشید.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در بدو ورود به یک آسانسور مجذوب طراحی کابین آسانسور منحصر به فرد آن شده باشید. در گذشته طراحی کابین آسانسور اکثر آسانسور ها دارای دیزاین و ظاهری یکسان بودند اما امروزه با افزایش توجه به طراحی ساختمان ها، توجه ویژه ای به طراحی کابین داخل آسانسور ها بهویژه در ساختمان های لوکس میشود زیرا کابین های آسانسور ها از اولین مکان هایی هستند که افراد در بدو ورود به ساختمان با طراحی انواع کابین آسانسور روبرو میشوند.
در این مقاله سعی شده است در مورد طراحی کابین آسانسور اطلاعات بیشتری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
در این جا در مورد مطالب زیر توضیح می دهیم:
طراحی کابین آسانسور
طراحی انواع کابین آسانسور
طراحی کابین آسانسور
کابین آسانسور محیطی است که افراد را در میان طبقات جابجا میکند. دو معیار مهم در هنگام طراحی کابین آسانسور که باید به آن دقت زیادی داشت، ایمنی و زیبایی کابین آسانسور است. طراحی کابین آسانسور با استفاده از نرم افزار های مختلف صورت میگیرد که یکی از محبوب ترین آنها نرم افزار Lift Designer میباشد.
در هنگام طراحی کابین آسانسور از مواردی که طراحان باید به آن بسیار دقت کنند مساحت کابین است که باید به گونه ای باشد که در طراحی کابین آسانسور به دیواره های چاهک آسانسور برخورد نکند و فاصله استاندارد آن از دیواره ها حفظ گردد. البته موارد دیگری نیز باید به دقت در هنگام طراحی انواع کابین آسانسور و ساخت کابین های آسانسور موردتوجه قرار گیرند که از نمونه آن ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
در طراحی کابین آسانسور ارتفاع درب کابین و همچنین ارتفاع مفید کابین لازم است حداقل ۲ متر باشد.
طراحی کابین آسانسور لازم است مجهز به سیستم ایمنی (پاراشوت) مناسب باشد.
کابین آسانسور و نوسازی آن لازم است دارای روشنایی مناسب باشد.
طراحی کابین آسانسور لازم است بهوسیله دیواره ها، کف و سقف کاملاً پوشیده شود. به طوری که صرفاً ورودی کابین، دریچه اضطراری و محل های تهویه هوا مجاز به باز بودن میباشند.
برای طراحی کابین آسانسور فاصله بین دیوار کابین و دیوار چاهک آسانسور لازم است حداکثر 5 سانتی متر در نظر گرفته شود. در فاصله بین کابین و یوک آن نیز لازم است فنر ارتجاعی و یا لاستیک قرار گیرد تا هیچ گونه لرزشی در هنگام حرکت توسط مسافران احساس نشود.
قسمت های مختلف کابین آسانسور
کابین های داخل آسانسور از قسمت های مختلفی تشکیل میشوند که در هنگام طراحی کابین آسانسور موردتوجه قرار گیرند. در ادامه به بررسی طراحی انواع کابین آسانسور میپردازیم.
متریال مورد استفاده در کابین
طراحی کابین آسانسور با توجه به مواردی از جمله محل قرار گیری آنها و اینکه در چه ساختمانی هستند میتوانند از انواع مختلفی باشند که در اینجا به برخی از موارد مهم در طراحی انواع کابین آسانسور اشاره میکنیم.
کابین آسانسور شیشهای یا پاناروما:
این نوع طراحی کابین آسانسور یکی از مدرن ترین و جذاب ترین نوع از کابین ها میباشند و به طور معمول در نما و محیط خارجی ساختمان یا در فضای داخلی ساختمان از آن ها در طراحی انواع کابین آسانسور استفاده میشود.
کابین آسانسور استیل:
طراحی انواع کابین آسانسور به دلیل استفاده از استیل دارای کیفیت، مقاومت و طول عمر بالایی میباشد. این نوع از کابین ها معمولاً به دو دسته تقسیم میشوند، کابین های تمام استیل که به خصوص در مکان ها و ساختمان های لوکس مورداستفاده قرار میگیرند و کابین های نیمه استیل که از استیل و ام دی اف ساخته میشوند.
کابین آسانسور ام دی اف:
از متداول ترین نوع طراحی انواع کابین آسانسور میتوان به کابین آسانسور ام دی اف اشاره نمود که محیط داخلی آن ها تماماً از ام دی اف پوشانده میشود و در بسیاری از ساختمان های اداری و مسکونی استفاده میشود.
کابین آسانسور فرمیکا:
این نوع از طراحی انواع کابین آسانسور ازلحاظ قیمتی نسبت به گونه های دیگر کابین ها قیمت پایینتری دارند. این نوع از کابین از نظر ظاهری شباهتهای زیادی با کابینت ام دی اف دارد. البته در سال های اخیر از طراحی انواع کابین آسانسور کمتر در پروژه های نصب و راه اندازی آسانسور استفاده میشود چرا که این مدل ها نسبت به دیگر کابین های آسانسور ها زیبایی کمتری دارند.
بازسازی آسانسور و نوسازی نیاز به تخصص دارد که توسط تیم ما انجام می شود.
طرح سقف آسانسور
شاید افرادی که به طور معمول سوار آسانسور میشوند به سقف آسانسور دقت زیادی نکنند اما سقف کابین آسانسور از قسمت های مهم طراحی کابین آسانسور میباشند. سقف آسانسور باید محل مناسبی برای خروج اضطراری باشد، همچنین سقف کابین باید محلی برای تهویه هوا باشد که یکی از موارد مهم در آسانسور ها هستند تا همیشه هوای تازه داخل آسانسور باشد.
همچنین سقف کابین محلی برای قرار دادن لامپ ها و روشنایی کابین میباشد. روشنایی کابین علاوه بر روشن نگهداشتن محیط داخلی کابین، تأثیر بسزایی در زیبایی کابین دارد. به عنوان مثال در طراحی انواع کابین آسانسور که از جنس تمام استیل میباشند، روشنایی قوی میتواند زیبایی خاصی به کابین آسانسور بدهد.
از سوی دیگر طراحان و سازندگان کابین آسانسور باید توجه داشته باشند که سقف آسانسور در طراحی کابین آسانسور باید دارای استقامت کافی باشد به عنوان مثال سقف کابین باید به میزان تحمل وزن حداقل دو نفر را داشته باشد تا در هنگام سرویس و یا بازسازی کابین بر روی آن بایستند.
مجموعه بهفر صنعت مفتخر است که تمامی خدمات مربوط به درب آسانسور آرکو را به شما ارائه دهد.
کف پوش کابین آسانسور
کف پوش ها مکانی هستند که ما در هنگام استفاده از آسانسور روی آن ها قرار میگیریم. کف پوش ها میتوانند از سنگ ها و متریال های مختلفی تهیه شوند. سنگ ها میتوانند نقش بسیاری در زیبایی آسانسور ها داشته باشند به عنوان مثال در ساختمان های مجلل کف کابین ها با سنگ های طبیعی و متنوع بسیار لوکس تزئین میشوند.
اینکه برای طراحی کابین آسانسور چه نوع کف پوشی در نظر بگیریم به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال یکی از موارد میزان رفت و آمد و تمیز ماندن کف آسانسور میباشد. به عنوان مثال در محل هایی مانند هتل ها یا بیمارستان ها که عبور و مرور افراد زیاد است ممکن است سنگ های گران قیمت بهزودی زیبایی خود را از دست بدهند یا به زودی کثیف شوند که در برخی از موارد در این مکان ها از موکت استفاده میکنند که دیرتر کثیف شوند و راحت تر تمیز شوند.
از سوی دیگر باید توجه داشت که کف کابین در طراحی کابین آسانسور نباید بیشازحد سنگین باشند تا به موتور آسانسور فشار بیاورند. به عنوان مثال در برخی موارد اغلب از سنگ ها سرامیک و یا پارکت برای کف کابین آسانسور استفاده میشود که هزینه های بسیار بالایی را دارد و همچنین به خاطر وزن به نسبت سنگینی که دارا میباشند؛ به مرور میتوانند در عمر گیربکس و موتور آسانسور تأثیر بگذارند.
نوع دیگر کف پوش ها پی وی سی هستند که در صورتی که از طرح آن ها خسته شده باشید بهراحتی میتوانند با طرح های جدید جایگزین شوند. درنتیجه یکی از مزیت های کف پوش های پیویسی نسبت به کف پوش های سنگی و سرامیکی این است که کف پوش های سنگی اگر دچار آسیب بشوند ترمیم و تعویض آن ها بسیار سخت است اما کف پوش های پی وی سی به راحتی قابل تعویض و جای گزینی میباشند.
اگرچه تولید کف پوش های پی وی سی کمی زمان بر است اما قابلیت خوبی برای شستشو دارند و دارای ماندگاری و مقاومت خوبی هستند که براثر شستن زیاد آسیبی نمیبینند.
برای آشنایی با تعمیرات اسانسور بیمارستانی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
پنل ها و کلیدها
پنل ها کلیدها و جایگاهی که برای آن ها تعبیه میشود میتواند تأثیر بسزایی در زیبایی کابین داشته باشند. پتل ها در مدل ها و سایز های مختلفی موجود میباشند که با توجه به مساحت کابین و سایر موارد، در داخل آسانسور تعبیه میشوند.
آینه
از دیگر بخش های یک کابین میتواند آینه داخل کابین باشد. آینه ها علاوه بر زیبایی کابین میتوانند کارایی های دیگری داشته باشند. به عنوان مثال یکی از کارایی های آینه های داخل آسانسور این است که با توجه کردن به آینهها زمان سپریشده در داخل آسانسور کمتر به نظر میرسند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آسانسور هیدرولیک خانگی به این صفحه مراجعه کنید.
زیبایی طراحی کابین آسانسور به عنوان تنها مولفه ای که مسافران می بینند مهم است. طراحی کابین آسانسور را می توان از انواع و مواد مختلف ساخت. با این وجود، مصالح و ساختار تزئینی باید در طراحی کابین آسانسور قابل استفاده باشد و امنیت را به خطر نیندازد.
از آنجایی که طراحی انواع کابین آسانسور شیشه ای ، میدان دید وسیع و ظاهری تزئینی ایجاد می کنند، اغلب در آتریوم ها و نماها ترجیح داده می شوند. با این حال، طراحی انواع کابین آسانسور کامل، فرآیندی دشوار و پرهزینه است. اتصالات پانل طراحی انواع کابین آسانسور باید در برابر ارتعاشات در طول سفر یا شتاب ترمز که ممکن است با فعال شدن ترمز چتر نجات کابین رخ دهد مقاوم باشند. بنابراین پانل های فول شیشه ای برای بالابرهایی با سرعت 3.5 متر بر ثانیه و بیشتر ترجیح داده نمی شوند.